Siropul de Tei si Anason sau …unde sunt zapezile de altadata?

   Siropul de tei cu anason a fost receptionat pe piata noastra de peste 10 ani, ca o amintire placuta din vacantele de iarna petrecute la bunici, reintalnita din intamplare undeva in timp si spatiu. Formula parfumului discret de tei peste care se suprapune aroma inconfundabila a anasonului da senzatia pacientului ca primeste ,,o delicatesa” ca premiu pentru afectiunea ,,achizitionata” din lumea larga. Mai interesant este ca atributul curativ functioneaza evident si transant si ca pacientul percepe medicamentatia naturala ca un sprijin neostantiv si prietenos. Proprietatile florilor de tei au fost remarcate si intens utilizate in lumea germanica a evului mediu pentru ceea ce noi numim in prezent ,,common cold” sau ,,influenza”, adica un catar respirator mai mult sau mai putin coborat spre alveolele pulmonare cu tuse si febra insotite de cefalee, astenie fizica, anxietate, tensiune nervoasa, insomnie.
   Teiul induce transpiratii abudente, sedare, diureza, efect astrigent. Raportul TANIN/MUCILAGIU intervine in gradarea intensitatii parfumului caracteristic florilor de tei. In cazul in care taninul depaseste 2%, iar mucilagiul este in cantitate mai mica, intensitatea parfumului creste direct proportional. Quercetina, kaempferolul acidul p-coumaric activeaza diaforeza, scade inflamatia dureroasa in gat si diminua febra.
   Anasonul este un team partner specializat in lupta de guerilla cu sindroamele viro-microbiene. Dotat cu proprietati antibacteriene, antivirotice (stafilococul auriu, proteus vulgaris, pseudomonas aeruginosa) si este un antiinflamator remarcabil, echivalentul indometacinului prin implicarea anetolului in boala inflamatorie acuta, non imuna prin inhibitia productiei de PG si NO. Efectul relaxant muscular bronsic se realizeaza prin scaderea nivelului de celule inflamatorii neutrofile si macrofage si a mediatorilor inflamatori: TNF alfa, interleukina-6 si NO in lavajul bronho-alveolar.
Pacientii gerontologici ocupa un segment important in patologia respiratorie sezoniera, iar deshidratarea frecventa la acest tip de pacienti este implicata in cresterea vascozitatii sangelui si acidozei respiratorie evoluand spre eventuale tromboze coronariene cerebrale sau pulmonare. Anetolul blocheaza agregarea plachetara prin scaderea formarii TROMBOXANULUI B2 si a acidului arahidonic. Mentionam ca ANETOLUL amplifica potentialul anticonvulsivant prin cresterea pragului crizelor tonico-clonice la copii, adulti si batrani.
  Siropul de tei cu anason configureaza in organismul uman o expunere fluenta a capacitatii de a converti agresiunea viromicrobiana cu tot arsenalul simptomatic, intr-o finalitate optimista marcata de o diaforeza abudenta, disparitia febrei, diureza bogata si revenirea poftei de viata. Cazurile in care simptomatologia nu cedeaza vor face obiectul unor evaluari ulterioare succesive cu aprofundarea investigatiilor in clinicile de specialitate.
   Siropul de tei cu anason se administreaza de cel putin 3 ori/ cate 2 lg/ zi. Asocierea cu INFLUREX 2-4 cpr/zi si cu aplicarea cutanata de ORTOGEL in 2-4 reprize, in functie de amplitudinea manifestarilor clinice          ( febra, frisoane, cefalee, inapetenta, etc).
Abordarea naturala a sindromului inflamator si infectios exceleaza in evitarea efectelor secundare produse de eventualele medicamente de sinteza (antiinflamatoare non steroide, antibiotice, etc.) si mai mult decat atat pacientul isi recapata increderea in propriul sau sistem de aparare supus la agresiuni viromicrobiene tot mai frecvente in ultima perioada.

Dr Sorin Godeanu

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria medicale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s