Siropul de podbal, ridiche neagra, miere si propolis

 

 • Valurile nesfarsite de infectii viromicrobiene impun atitudini transante pentru insanatosirea pacientilor intr-o perioada relativ scurta, fara a le afecta capacitatea de munca a acestora.
  Siropul de podbal, ridiche neagra, miere si propolis (Elidor) este un astfel de produs de exceptie fiind lansat cu circa 10 ani in urma pe piata romaneasca.
  Ridichea neagra are efecte complexe, atat in spatiul respirator, cat si in cel imunologic, hepatic, gastric si neurologic, contribuind la imbunatatirea raspunsului imun in urma agresiunilor viro-microbiene.
  Continutul mai mare de catehine decat la celelalte crucifere in extractul apos, ca si prezenta compusilor fenolici, flavonici, acidului cafeic si ferulic, ii confera statutul de antioxidant remarcabil, antibiotic, antifungic, antiproliferativ si antimutagenic. Ridichea neagra are actiune concertata asupra bolilor specifice sezonului rece, in mod predilect asupra bolilor aparatului respirator in nenumaratele lor forme de prezentare, de la banalele faringoamigdalite la pneumopatiile atipice cu impact mai mare sau mai mic asupra starii generale.
  Calitatea de exceptie a ridichii negre este detoxifierea ficatului, ca si regenerarea celulelor hepatice, ceea ce creeaza premiza unei aparari antiinfectioase performante. Mai adaugam la calitatile ridichei negre actiunea antiagreganta plachetara si antilipemica.
  Studiile internationale au atras atentia asupra activitatii antioxidative, atat prin prevenirea formarii de radicali liberi, cat si prin interceptarea oricaror radicali liberi formati. Ridichea neagra intervine activ in producatia de ROS (Reactive oxygen species) si de NO
  (nitric oxide) molecula cheie in fiziopatologia cordului.
  Ridichea neagra opreste peroxidarea lipidelor din membranele celulare cu evitarea tulburarilor grave consecutive prin cresterea catalazei si glutationului. Clinic vorbind ,ridichea neagra are actiune antiscorbutica, antispastica, astringenta, colagoga, diuretica, hepatotrofica, neuroprotectoare, antiaterogena si antiulceroasa.
  Podbalul, planta cunoscuta si folosita de peste 3000 de ani, are actiune antiinflamatorie importanta prin inhibarea metabolismului acidului arahidonic si modularea productiei de NOS (Nitric Oxid Synthase).
  Prezenta compusilor fenolici si flavonici implica activitatea antimicrobiana.
  Nicholas Culpeper, medic si fitoterapeut englez medieval, il recomanda in tusea uscata, spastica, cu respiratie scurta. Mentionam si actiunea de inhbitie a agregarii plachetare. Alaturi de ridichea neagra si de podbal, propolis-ul intregeste potentialul antibacterian, antiviral, antimicotic, antiinflamator, antitoxic si regenerator.
  Mierea, cu calitatile sale antibacteriene si antifungice, creeaza o matrice complexa terapeutica, cu actiune prompta.
  Siropul de podbal, ridiche neagra, miere si propolis (Elidor) devine un factor esential in tratamentul afectiunilor respiratorii in orice sezon si in orice context clinic.
  Se administreaza 3-6 linguri/zi. Se poate administra impreuna cu Influrex, 2-4 cpr. in virozele respiratorii, iar ca antitermic se poate folosi Ortogel, administrari cutanate de cel putin 4 ori pe zi.

 

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria medicale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s