Astenia de primavara

Cresterea expunerii la lumina prin alungirea zilei in defavoarea noptii determina o serie de reactii din partea organismului uman incadrate in ceea ce se numeste astenia de primavara.

Sub masca unui sindrom benign, aceasta reprezinta de fapt cresterea brutala de radicali liberi si de factori proinflamatorii pe care numai o oferta de antioxidanti naturali puternici o poate contrabalansa.Pacientul resimte slabiciune, nesiguranta in miscare, nervozitate, iritabilitate, lipsa de apetit, diminuarea capacitatii de memorare, cefalee, lipsa de interes sexual, orice efort intelectual este lent si epuizant. Aceasta stare de fapt alerteaza pacientul si familia care incearca sa gaseseasca rezolvarea eficienta si rapida a acestor asa zise disfunctii minore.

Deficitul de melatonina a fost corelat cu degenerarea de neuroni colinergici in zona fronto-bazala ca si depunerea de de proteine agregate amilo beta-peptide ducand la tulburari cognitive. Mentionam in cazul asteniei de primavara scaderea nivelului de beta endorfine. Cand beta endorfinele sunt la nivel normal, confera starea de calm si de echilibru, iar cand nivelul lor este scazut anxientate si nesiguranta. s-a mai constatat in tranzitia iarna-primavara( mai ales dupa alimentatii lipidice si protidice abundente) ca si prin sedentarism nivelul de interleikina 6( IL-6) creste, care induce starea de oboseala.

Acest IL 6 se numeste,, sleep-factor” deoarece aduce somnul in raportul cu ciclul circadian( IL 6-somnogen).

Privarea de somn induce cresterea de IL 6 care se asociaza cu oboseala. Celulele mastocitare sunt implicate in starea de oboseala prin eliberarea de citokine.

Localizarea perivasculara a mastocitelor langa neuroni sugereaza rolul lor in starea de oboseala.Pentru a contracara cascada de factori proinflamatorii si a radicalilor liberi este necesara administrarea de unor produse intens antioxidante( cresterea nivelului de melatonina endo-exogen, cat si a polifenolilor.ursomax_40PUROFORT_40cmp_E_51f0456cada26

PUROFORT ( ELIDOR) are actiune intens antioxidanta, antiinflamatorie, neuroprotectoare si este furnizor de melatonina. Inca din anul 2005, Dr. Russel J. Reiter din Texax San Antonio a concluzionat ca in urmaconsumului de nuca creste nivelul de melatonina din sange cu amplificarea capacitatii de neutralizare a aradicalilor liberi.Prin prezenta de polifenoli, acidalfalinolenic, acid linoleic si fito steroli se reduce riscul oxidativ si se mentime integritatea neuronala.

PUROFORT prezerva functionalitatea tesutului nervos la nivel biochimic, fiind un adevarat filtru pentru ,, ploaia acida” de radicali liberi. Se administreaza 4-6 cpr/zi, direct proportional cu varsta pacientului si cu intensitatea stresului oxidativ. Nu are componenta toxica.

Un alt produs cu potential antioxidant exceptional este URSOMAX( ELIDOR) ,format din plantele pe care ursul le consuma la iesirea din hibernare. Realizam ca acest mamifer gigant la sfarsitul hibernarii este o adevarata bomba biologica de radicali liberi, grupari acide, toxine endogene. plantele ingerate de urs produc nu numai neutralizarea toxinelor din corp, ci si eliminarea lor in timp record si eficient. URSOMAX este un prieten adevarat al creierului atat prin potentialul antioxidant, cat si prin protejarea endotelului vascular din microcirculatia cerebrala, ca si prin mentinerea sangelui cu vascozitate crescuta la parametrii de fluiditate functionala. Se administreaza 4-6cpr/zi pe perioade variate in functie de diateza pacientului, patologia asociata si contexul clinic.

  URSOMAX administrat pe perioade medii si lungi a influentat favorabil raspunsul imun mai ales in traumatologie si in patologia vasculara neuro-cerebrala, aspect care va fi reluat si discutat ulterior.

 

Dr Godeanu Sorin

Laboratoarele Elidor

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria anti-age, antiinflamator, antioxidant, antiparazitare, detoxifiere, medicale, probiotic, regenerator, vitamine naturale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s