NEW_Un posibil remediu in Alzheimer ?

Creierul este un mare consumator de oxigen (aprox. 20% in repaus). In acelasi timp creierul este supus unui stres oxidativ care induce distrugeri celulare prin radicalii liberi.
Procesul distructiv se accentueaza cu varsta datorita apararii antioxidative diminuate ca si amplificarii disfunctiilor mitocondriale.
Radicalii liberi produc peroxidare lipidica cu alterarea permeabilitatii membranei celulare.
Celulele imbatranite supuse unui stres oxidativ excesiv cu deficit de enzima antioxidanta produc un pigment, lipofuscina, considerat un deseu metabolic. Lipofuscina este legata de membrana celulara, nu se degradeaza si nu se elimina din celula dar poate fi diminuata prin diviziune celulara. Se localizeaza preponderent in anumite zone ale creierului si este un produs final al oxidarii lipidice fiind markerul principal al vulnerabilitatii creierului la stresul oxidativ si imbatranire.
S-au identificat neuroprotectori pentru a limita procesul neurodistructiv al sistemului nervos si pentru a mentine un nivel functional al neurotransmitatorilor.
Imbatranirea produce declin cognitiv, afectare colinergica si deficit monoaminergic (scadere noradrenalinei si a dopaminei).
Supus unui stres sustinut oxidativ creierul sufera modificari degenerative grave, ca boala Alzheimer.
Neuroprotectia devine un factor esential pentru scaderea vitezei de imbatranire si impotriva largului spectru de boli degenerative Alzheimer.
Catina dispune de un echipament antioxidativ impresionant. Administrarea catinei poate fi profilactica sau curativa, amandoua fiind eficiente.
Pot beneficia de tratament categorii populationale expuse unui risc dislipidemic cat si pacientii cu boli neurodegenerative.
Enumeram pe scurt cativa antioxidanti din catina: acid ascorbic, tocoferoli, carotenoizi, flavonoizi, izoramnetina, kaempferol, catehine, proantocianidine. Prezenta acestora dezactiveaza potentialul destructiv al radicalilor liberi.
In conditii de ischemie cerebrala agresiunea oxidativa se ezxacerbeaza in progresie geometrica ceea ce necesita prezenta de substante antioxidative. Studii multicentrice au dovedit ca administrarea de catina in mod sustinut mentine nivelul de neurotransmitatori la un nivel functional apropiat de normal SI IN ACELASI TIMP SCADE CANTITATEA DE LIPOFUSCINA INTRACELULAR.
TRATAMENTUL CLASIC CU VASODILATATOARE CEREBRALE ESTE DEPASIT IN MOMENTUL ACTUAL PRIN SIMPLUL FAPT CA SE NEGLIJEAZA EXACT FACTORUL CEL MAI PERICULOS, STRESUL OXIDATIV.
In aceasta situatie se impune o terapie combinata intre un vasodilatator cerebral cu un antioxidativ si in acelasi timp un protector de endoteliu vascular.
Neuroforte si Geroerg sunt produse Elidor concepute cu peste 10 ani in urma care contin catina si care au fost administrate in ischemii cerebrale si neurotraume. Creierul, cu citoarhitectonica organica extrem de complexa, este supus vulnerabilitatii oxidative permanente nu numai prin procesul de imbatranire oxidativa ci si prin agresiuni fizice curente, neurotraume. Administrarea de Neuroforte (Elidor) limiteaza agresiunea oxidativa cu atat mai mult cu cat este administrat mai precoce. El se administreaza cu alti agenti farmacologici activi asa cum am mentionat mai sus in doze de 2-4 cpr./zi.
Geroerg (Elidor) se administreaza la persoane de peste 50 de ani cu potentional neurologic evolutiv (pacienti tarati vasculari, AVC-uri ischemice in antecedente, boli degenerative).
Doza de aministrare este de 2-4 cpr/zi. Asocierea cu Ursomax, protector de endoteliu vascular si fluidifiant sanguin, creste eficiente terapeutica in masura in care pacientul beneficiza de o dieta corespunzatoare.
Experienta noastra in practica neurochirurgicala curenta ne-a dovedit ca asocierea Neuroforte (Elidor) cu Ursomax (Elidor) este eficienta in forme medii si grave de ischemie cerebrala ca si in neurotraume, cand agresiunea oxidativa este maxima.
Asocierea in algoritmul dinamic al tratamentului intensiv al produselor Neuroforte (Elidor) si Ursomax (Elidor) au oferit rezultate clinice deosebite.

Dr. Sorin Godeanu medic primar ATI la Spitalul de Urgenta „Floreasca”, director al Laboratoarelor „Elidor” Bucuresti

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Alzheimer, anti-aging, antioxidant, detoxifiere, hormonale, imunostimulator, medicale, probiotic, protectie solara, regenerator, vitamine naturale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s