Siropul de Tussilago Farfara si Papaver Rhoaes (Elidor)

Siropul de Tussilago Farfara (podbal) si Papaver Rhoaes (mac salbatic) constituie un produs terapeutic care poate domestici reactiile rebele ale patologiei pulmonare functionale in perioadele reci, cu statistica abundenta alcatuita din toate formelede viroza ale momentului suprapuse de multe ori unei patologii asociate care suporta greu solicitarile aparatului cardiovascular,respirator,digestiv,etc.

Ne raportam la doua plante simbolice din antichitatea Asiati ca si Greco-Latina, cand aceste plante se utilizau cu discernamant si cu rezultate exceptionale.

Dioscorides, Plinius,Galenius si nu numai aveau cuvinte elogioase despre eficienta terapeutica a podbalului,dandu-i acestuia o denumire care si astazi impresioneaza: TUSSILAGO FARFARA,adica,,PLANTA CARE ALUNGA TUSEA„.In mitologiile regional europene,aceasta planta este folosita din plin in perimetrul bolilor pulmonare.Mai mult decat atat,farmaciile pariziene din secolele trecute erau semnalate cu floarea de podbal asezata vizibil pe zid, la intrarea in farmacie.

PAPAVER RHOEAS  descinde din mitologiile vechi,in cea persana,reprezentand iubirea fara sfarsit.Cercetariile multilaterale asupra lui Papaver Rhoeas confirma categoric implicatiile importante in terapeutica bolilor respiratorii, terapia durerii, tulburari nervoase si de somn.Recomandarile de fond se refera la bolile bronsice (faza acuta si cronica, tuse, insomnie, tulburari neurodigestive), petalele de Papaver Rhoeas fiind emoliente, emenagoge, sedative. S-a identificat si activitatea antialgica(painkiller), ca si activitatea antiinflamatoare.

Semnalam listarea siropului de Papaver Rhoeas in British Pharmaceutical Codex(BPC), ca avand efecte antialgice,sudorifice,calitati mucilaginoase in tuse,ragusala,laringo-traheite.cercetariile confirma actiunea antialgica prin mecanism opiodogen glutamat ergic si nitric ergic. Papaver Rhoeas amelioreaza starile de agitatie, iritabilitate nervoasa,tulburari de somn,tulburari anxioase si stari febrile.

Sintetic,petalele de Papaver Rhoeas actioneaza pe multiple planuri:

1- Sedativ,anti-anxios,in tulburarile de somn

2- Antitusiv,expectorant,in chinte de tuse,traheite,tuse uscata,crize de astm.

3- Antiinflamator si antialgic in bolile gripale si starile inflamatorii.

Podbalul este folosit in masura extinsa si in medicina traditionala chinezam in bolile respiratorii ,tuse astm bronsic acut si cronic.spectrul terapeutic pentru podbal este impresionant.Boli inflamatorii in gat (gat dureros,bronsite,laringite,pertussis,influenza,congestie pulmonara de natura viro-microbiana.

Subliniem cantitatiile importante de zinc in podbal,responsabile de efectul antiinflamator remarcabil.

Este evident ca alaturarea simbiotica de Podbal cuPapaver Rhoeas creeaza o entitate terapeutica ce realizeaza functionalitateaaparatului respirator,digestiv si nervos la parametrii de normalitate.

Tusea rebela,inclusiv cea convulsiva,bronsitele cronice,boala somatica acuta si cronica,insomnia,iritabilitatea nervoasa,boala anxioasa isi modifica contururile sub tratament cu Siropul de Tussilago Farfara si Papaver Rhoaes (Elidor),ca si un cub de ghiata plonjat intr-un pahar de whisky.

Se recomanda cate 4-6 linguri /zi impreuna cuapa.,ceai,sucuri de fructe.Recomandam asocierea cu una din metodele Elidor(de exem.,,Tratamentul afectiunilor respiratorii in sezonul rece”).

Dr Sorin Godeanu

 

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria medicale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s