Tratamentul afectiunilor respiratorii in sezonul rece

Tratamentul bolilor de aparat respirator, în sezonul rece implică o abordare simplă și eficientă, pentru ca populația afectată este reprezentată nu numai de vârstele extreme (copii și bătrâni) ,ci și de varstele active (salariați, studenți, etc).

Prin experiența acumulată de-a lungul timpului am ajuns la concluzia că tratamentul virozelor respiratorii (răceală, gripă, etc) trebuie să fie făcut în stadiul precoce, pentru că apariția semnelor și simptomelor de gravitate mărită (febră în platou, frison, astenia fizică extremă, cefaleea intensă, fotofobia) deja plasează pacientul la nivelul la care numai medicul specialist poate decide tratamentul adecvat.

Prin urmare, așa cum am explicat și în alte articole, aplicația cutanată de Frecție Elidor urmată de Kinetic Gel ,preantâmpină influența nefastă a mediatorilor inflamatici care declanșează o patologie agresivă ce poate induce sindroame greu de controlat chiar în spitalele dotate cu aparatură performantă (sindroame febrile, afecțiuni pulmonare grave, imunodepresie, etc).

Din cauzistica pe care am avut-o acest binom terapeutic: Frecție elidor și Kinetic Gel a reprezentat o armă extrem de redutabilă în stoparea sindromului inflamator sistemic. Acestă fază a tratamentului trebuie să fie însoțită de administrarea unor produse naturale care prin efectul lor complementar pot contribui la ameliorarea răspunsului imun, la scurtarea perioadei în care bolnavul este efectiv implicat în lupta contra bolii.

Astfel:

Influrex Plus (4-6 tablete/zi) prin efectul lor antitermic, sudorific, imunostimulator și expectorant contribuie la ameliorarea tabloului clinic.

Bronhoplant – sirop și tablete induc scăderea curbei febrile, fluidifierea secrețiilor bronșice, au și rol antibiotic, decongestiv pulmonar de acest tip.

Echinaceea plus propolis (3-4 tablete/zi) are un puternic efect imunostimulator, cât și antiinflamator

Siropul cu papaver rhoaes (macul sălbatic care nu conține opiacee) cu efect liniștitor

Siropul podbal cu ridiche neagră în cazul în care apare tuse accentuată, fără expectorație, se recomandă administrarea acestor siropuri, ambele în doze de 3-6 linguri/zi.

Deoarece acest protocol a fost aplicat cu succes în zeci de cazuri a fost denumit Metoda Elidor. Fără să implice grade de dificultate ne permitem să spunem că acest protocol este simplu de îndeplinit, beneficiile bolnavului sunt imense iar costurile sunt relativ mici comparativ cu alte metode având costuri mult mai mari și cu eficiența pusă sub semnul întrebării. Menționăm că agravarea simptomatologiei sub tratamentul făcut prin acest protocol implică solicitarea unui consult de specialitate pentru clarificarea și rezolvarea situației pacientului, în timp util

Dr. Sorin Godeanu

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria medicale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s