Reumatismul degenerativ

Reprezintă o entitate în care sunt inclus o serie de afecțiuni dintre care cele mai frecvente incriminate în apariția durerii sunt: osteoartrita (afecțiune inflamatorie la nivelul articulațiilor ce afectează toate vârstele), artroza (alterarea distructivă a cartilagiilor sau fibrocartilagiilor articulare, de natură degenerativă). Factorii de risc predispozanți sunt reprezentanți de sex (femeile după 40 ani sunt mai predispuse), obezitate, eforturi fizice suprasolicitante, antecedente heredo-colaterale sau personale de boli articulare.

Clinic . Durerea este primul simptom care apare la încercarea de mobilizare a articulațiilor, mai ales dacă se exagerează sau după o perioadă mai lungă de repaus; de obicei dispare la repaus. Rigiditatea matinală sau după repaus, dispare după 1-2 minute de mișcare. Uneori în faze avansate determină pierderea completă a libertății de mișcare în articulația respectivă. Limitarea mișcărilor. Semne de inflamație-tumefacția, roșeața, creșterea temperaturii locale, durerea.

Uneori simptomatologia este ușoară și boala poate fi descoperită întâmplător cu ocazia unui examen radiologic. Alteori simptomatologia este ușoară și boala poate fi descoperită întâmplător cu ocazia unui examen radiologic. Alterori simptomatologia este atât de severă încât bolnavul nu mai poate efectua nici cele mai simple activități.

Tratament, obiective:

Profilaxia artrozei

Diminuarea procesdului inflamator și al durerii

Prevenirea deformărilor articulare și îmbunătățirea condiției fizice

Profilaxia artrozei se realizează prin tratarea tulburărilor endocrine, bolilor de nutriție și îndepărtarea focarelor infecțioase care induc crizele, artrita-artroza cu progresia modificărilor artrozice.

Tratamentul fitoterapeutic necesită în primul rând detoxifierea organismului cu Ursomax, Purofort și Depurex, pe o perioadă de 1-2 luni (2-3 cp/zi).

Diminuarea procesului inflamator și al durerii de realizeză prin utilizarea binomului terapeutic Elidor: terapia cu Frecție Elidor și Kinetic Gel pentru neutralizarea mediatorilor inflamatori din focarele reumatice. Se aplică de cel puțin 3 ori pe zi, inițial Frecția Elidor apoi Gelul Kinetic, în foarte multe cazuri rezultatele fiind spectaculoase.O cale alternativă pentru aspirina vegetală este: Ex Reuma 2-3 cp/zi, până la diminuarea simptomatologiei.

Pacienții cu reumatism vor aborda un regim de viață de protecție locomotorie, vor face cure heliomarine, cure cu nămol.

 

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria medicale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s