Importanta calciului pentru organismul uman

Calciul organic reprezintă o verigă importantă în metabolismul osului. Deficitul de siliciu organic creează probleme grave în asimilarea şi captarea calciului în structura osului.

În diferite perioade ale vieţii necesarul de calciul şi siliciu este mult mai mare faţă de normal. Copilăria, adolescenţa, sarcina reprezintă etape cu necesar crescut de minerale. Recomandat este Apiosteomarin (calciul din cochilie de scoică) câte 3-6cp/zi şi Mineralveg (siliciu organic) câte 3 cp/zi, iar pacienţilor cu deficit proteic recomandat este Nutriosteomarin câte 3-6cp/zi, împreună cu Mineralveg (indicat în malnutriţie, cure de slăbire).

Nu trebuie neglijate persoanele cu consumuri mari de Ca şi Mg (atleţi, alpinişti etc) indicaţia păstrându-se şi pentru ei. Semnalăm sindromul de menopauză în care pierderile de minerale sunt extrem de importante (între 1-2%din masa scheletului/an). Pentru a putea încetini demineralizarea scheletului osos, secundare pierderii suportului osteogenic se recomandă un preparat cu pivot mineral (calciul din cochilia de scoică) cu fitoestrogeni câte 3-6cp/zi împreună cu Mineralveg 3 cp/zi. Administrarea profilactică de Menomarin Forte poate preveni cazuri clinice care se manifestă sub diferite forme:

-forme depresive

-forme cu bufeuri

-forme cu imunodepresie

Considerăm că tratamentul profilactic la menopauză poate preveni multe din incidenţele neplăcute ce însoţesc vârstele avansate (fracturi de col uterin).

Dr. Sorin Godeanu

Laboratoarele ELIDOR

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria medicale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s