Gripa, un nou algoritm terapeutic

Sintetic vorbind boala gripală poate fi reprezentată prin două etape:prima etapă este infecţiavinotică la care organismul răspunde printrun sindrom inflamator sistemic însoit de imuodepresie; a doua etapă este caracterizată de complicaţiile bacteriene şi imuno…… al pacientului infectat cu virus grupal. De aici decurge importanţamonitorizării atente a pacientului în prima fază tocmai în ideea menţinerii organismului la un status competitiv în ceea ce priveşte imunitatea. Fiind vorba de o inflamaţie sistemică secundară agresiunii virotice se consideră că administrarea unui antiinflamator vegetal puternic pe întreaga suprafaţă cutanată poate ameliora simptomele neplăcute: febră, cefalee, tuse.

Este importanta ca tratamentul să înceapă cât mai precoce pentru a preveni evoluţia spre formele cu complicaţii bacteriene. Algoritmul terapeutic este următorul:

-badijonare cu frecţie Elidor pe suprafaţa corporală urmată de aplicaţia la un interval de 10-30 minute de Kinetic gel pe aceeşi suprafaţă. În funcţie de intensitatea manifestărilor clinice se vor administra de 4-6 ori zi adică la un interval de 4-6 ore. Simptomatologia gripei se ameliorează într-un timp scurt. Este important de menţionat că efectul putenic al frecţiei Elidor induce deshidratarea periferiei ceea ce implică excreţia accelerată a produşilor toxici şi radicalilor liberi.

În paralel se administrează Influrex care are următoarele acţiuni:antitermic, suorific, mucolitic, antiinflamator.

Bolnavul cu tuse frecventă însoţită de expectoraţie primeşte Bronhoplant- 3-6 linguri/zi (acţiune antitermică, mucolitică, spasmolitică). Bolnavul cu tuse seacă va primi sirop de Pătlagină cu Rhoeas 3-6 linguri/zi, bolnavul imunodeprimat va primi Echinacee şi Propolis 3-6 comprimate/zi sau sirop Echinacee cu Propolis 3-6 comprimate/zi.

Investigaţiile chimice, paraclinice şi de laborator sunt necesare pentru evaluarea profesională a unui pacient, care în orice moment poate oferi surpriza unei complicaţii mai mult sau mai puţin grave.

Dr. Sorin Godeanu

Laboratoarele ELIDOR

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria medicale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s