GRIPA

Se manifestă ca o infecţie a căilor respiratorii însă poate include în tabloul clinic şi alte elemente (afectare hepatică, hematologică, neurologică etc). Evoluţia gripei este imprevizibilă fiind influenţată de virulenţa tulpinii virale, de nivelul stării imunologice la pacientul bolnav ca şi de contextul clinic. Agentul etiologic este virusul A sau B care poate fi reactivat în sezonul rece.spulmo-expres200mlrefacut

    Epidemiile de gripă nu pot fi prevăzute. Transmiterea bolii se face prin picăturile de salivă din aer. Pacientul transmite boala cu 2 zile înainte de apariţia ei şi încă 5 zile după debutul ei.Tratamentul gripei include regimul igieno-dietetic, administrarea de medicaţie aferentă ca şi monitorizarea atentă a evoluţiei clinice. Debutul bolii gripale poate fi mai atenuat sau mai brutal, cu febră, cefalee, fotofobie, mialgii, astenie fizică marcată, catâr nazal, tuse uscată, inapetenţă, greaţă, vărsături, diaree, conjunctive injectate.
     Complicaţiile gripei pot fi minore sau majore. Cele majore sunt miocardita, encefalita, pneumonii secundare cu evoluţie gravă spre insuficienţă respiratorie cu indicaţie de protezare ventilatorie, etc. Nu trebuie uitată prezenţa grupelor de bolnavi cu risc crescut: cardiaci, bolnavi cronici de boli respiratorii, diabetici, imunodeprimaţi, femeile gravide mai ales în primele 3 luni (risc teratogenic). Bolnavul gripat necesită monitorizare atentă pentru a preveni deshidratarea, convulsiile, insuficienţa respiratorie, complicaţiile bacteriene pulmonare.
     Protocolul Elidor pentru bolile gripale implică administrarea de Flualgin (Elidor) 3-6 comprimate pe zi sau de Lizovir (Elidor) 3-6 comprimate pe zi, pentru a diminua simptomatologia zgomotoasă. Pentru creşterea imunităţii recomandăm Echinaceea plus propolis Flualgin (Elidor) 3-6 comprimate pe zi.
    Siropul expectorant Pulmo-Expres (Elidor) are în compoziţie următoarele plante:
  • Cătină cu efect puternic antioxidant, antitermic.
  • Cetraria cu efect antitermic, fluidifiant bronşic, antibiotic natural, imunostimulator
  • Propolis – antibiotic natural, imunostimulator
  • Muguri de Plop – antibiotic natural, antitermic
  • Iarba Mare – antispastic, emolient, fluidifiant, antibiotic natural, antiinflamator
  • Isop – antitermic, antiseptic, expectorant, bronhodilatator, sudorific
     Administrarea abundentă de lichide este necesară pentru a acoperi pierderile (ceai, supe, suc de fructe, etc.).
     Aplicarea de Ortogel (Elidor) precedat de Frecţia Elidor conferă acestui protocol un element important antiinflamator şi de neutralizare a mediatorilor inflamaţiei.
     Aplicaţii cutanate repetate (câte 3 – 4 sedinte pe zi) pot opri reacţia febrilă, gravă şi pot îndrepta evoluţia pacientului spre însănătoşire.
     Tratamentul durează câteva zile în care starea generală se îmbunătăţeşte vizibil.
     În cazul în care tabloul gripei se agravează, un consult de specialitate (internist, infecţionist) poate completa tratamentul.
dr Sorin Godeanu
Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria antibiotic, antiinflamator, antioxidant, detoxifiere, medicale, stari gripale, vasodilatator, vitamine naturale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s