KINETIC GEL

Optiune terapeutica eficienta in patologia traumatica moderna

                                          -studiu clinic-

Kinetic Gel-ul demonstreaza in mod constant  si convingator eficienta in practica clinica curenta. Acest studiu evidentiaza valentele terapeutice in domeniul complex al politraumatismelor dupa cum urmeaza:

In secolul vitezei patologia traumatica a crescut exponential ,iar tratamentul pacientului politraumatizat cu traumatisme complexe ale toracelui si fracturi asociate ale membrelor ramane o mare provocare chiar si pentru cel mai experimentat terapeut.     Insuficienta respiratorie adeseori severa este consecinta unui cumul de factori care frecvent se potenteazareciproc creand un cerc vicios ce amplifica leziunea initiala.Contuzia pulmonara determina intreruperea epiteliului alveolar si invadarea alveolelor cu sange, realizand un adevarat baraj in calea unei oxigenari adecvate.Datorita fracturilor costale si durerilor toracice asociate ,deseori atroce,efortul de a tusi si de a expectora este impresionant,iar imobilizarea prelungita la pat determina cola barea si atelectazia bazelor pulmonare agravand sindromul inflamator si insuficienta respiratorie.

Am studiat efectele aplicarii cu regularitate a Kinetin Gel-lului (de cel putin 6 ori pe zi,conform protocolului ELIDOR )pe un lot selectionat de pacienti politraumatizati cu trauma toracica severa.

In lotul studiat(cei la care se administraza Kinetic Gel ) am aplicat  cu regularitate Kinetic Gel(Elidor) la un interval de 3-4 ore prin masaj usor la nivel toracic si la nivelul membrelor,acoperind toate zonele contuzionate.

In lotul martor nu s-a folosit nici un gel sau unguent antiinflamator ,tratamentul medicamentos a fost identic in cele 2 loturi.Am evaluat pacientii clinic si paraclinic pe o perioada de studiu de 10 zile si am constatat urmatoarele rezultate:

A)               Din punct de vedere clinic:

1.                mobilizarea edemelor s-a realizat mult mai precoce in primele 24 de ore.In lotul tratat cu Kinetic Gel(Elidor) comparativ cu 7-10 zile in lotul martor,in paralel cu cresterea diurezei orare,scaderea consumului de Furosemid si remiterea rapida a echimozelor si a contuziilor musculare..De asemenea,parametrii hemo-dinamici au fost semnificativ ameliorati.

2.                Scorul durerii (evaluat pe scara analog-vizuala V.A.S.)a fost net diminuat,toti pacientii din lotul Kinetic au experimentatdurere usoara si moderata,iar necesarul analgezicelor uzuzale a scazut cu 48-53%fata de lotul martor.

3.                Efortul de tuse si eliminarea secretiilor traheo-bronhice s-a realizat cu usurinta in lotul tratat cu Kinetic Gel(Elidor)

4.                Calitatea somnului s-a ameliorat considerabil, iar satisfactia pacientului(evaluata pe o scara de la 1 la 5-din care nr.1 reprezinta un pacient total nesatisfacut,iar nr.5 un pacient foarte satistacut) a fost de evaluata astfel:peste 90% din pacientii lotului Kinetic au inregistrat un scor mai mare de 4 ,in timp ce numai 46% din pacientii lotului martor au inregistrat acelasi scor.

5.                 Incidenta escarelor a fost de sub 1% in lotul tratat cu Kinetic Gel(Elidor) si 7% in lotul martor.

6.                Durata pana la mobilizare la marginea patului a fost de 10,5 ore in lotul Kinetic Gel si 72 de ore in lotul martor,iar orele de ventilatie mecanica au fost reduse cu aprox. 25%.

B)              Din punct de vedere paraclinic:

1.               Curba febrila a scazut dramatic in lotul Kinetic in primele 24 de ore, iar nr leucocitelor s-a normalizat in primele 72 de ore in ac lot, versus 5-7 zile in lotul martor, in conditiilr unui tratament antibiotic adecvat conform antibiogramei.

2.              Trendul parametrilor inflamatori a urmat o curba rapid descendenta in lotul Kinetic in paralel cu rezolutia imaginii radiologice a zonelor de contuzie pulmonara.

3.              Gazometria sanguina a inregistrat valori potime de oxigenare, efect datorat unei actiuni combinate de mobilizare a edemelor ,precum si a manevrelor eficiente de tuse si eliminarea secretiilor traheobronhice,realizat prin diminuarea scorului durerii de catre Kinetic Gel(Elidor)

Analizand toate aceste date clinice si paraclinice putem concluziona ca prin efectele combinate analgezice antipiretice antiedematoase si trofice capilare,prin ameliorarea oxigenarii tisulare si a inflamatiei locale.

    KINETIC GEL(ELIDOR) reprezinta o optiune terapeutica valoroasa cu puternice efecte aditive si sinergetice cu medicamentatia clasica, cu o larga plaja de aplicabilitate la pacientul traumatizat.

Autor Dr. Flora Romanescu

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria medicale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s