DISKINEZIA BILIARA

Diskinezia biliară este un diagnostic care nu implică mari dificultăţi în identificare datorită simptomatologiei.

Durerea în hipocondrul drept, în urma meselor, cu caracter variabil (de la 10-15 minute până la mai multe or) şi însoţită de greaţă,vărsături, gust amar în gură este  un tablou întâlnit relativ frecvent la tinerele femei. Factorii declanşatori pot fi extrem de diverşi, de la anumite alimente colecistokinetice (stres alimentar) până la factori care aparţin stresului.

Diskinezia biliară se manifestă uneori necorespunzător, cu plenitudine în hipocondrul drept, jenă dureroasă după solicitare fizică intensă sau sub formă de colopatie (colon spastic, diaree).

Tentaţiile culinare din perioada sărbătorilor de iarnă sunt cele care cauzează de foarte multe ori criza biliară,fiind necesar un consult de specialitate şi chiar internare pentru ţinerea sub observaţie a evoluţiei bolii.

O mare parte din diskineziile biliare sunt de tip hipokenotic . Tratamentul este foarte simplu, dar eficient: 4-6 cp Cicobil combinate cu Bioent 4-6 cp. Această formulă rezolvă favorabil întregul cortegiu simptomatic raportat la entitatea anatomo-clinică menţionată.

Tratamentul se poate urma pe perioade nedeterminate în corelaţie cu statusul clinic al pacientului.

Diskinezia de tip hipertonic este o tulburare funcţională dependentă de preponderenţa parasimpaticului. Apare frecvent după emoţii, în urma dereglărilor endocrine la femei, iar în cazul afecţiunilor gastroduodenale se ameliorează  sub tratament cu Spasmolin 3-4 cp împreună cu Normokin 4-6. Şi în acest caz Bioent poate fi un factor corector al tulburărilor funcţionale de colon. În cazul în care simptomatologia este de novo, precizarea diagnosticului poate face necesară abordarea tehnicilor imagistice, ca şi o evaluare a funcţiilor digestive prin investigaţii ţintite.

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria antiinflamator, antioxidant, colon iritabil, constipatie, diskinezie biliara, medicale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s