ALOPECIA

Alopecia

                Scris de Dr. Sorin Godeanu 12:19:27, Marti 31 August 2010

este o afecţiune dermatologică  inflamatorie care efectează foliculi piloşi. Evoluţia alopeciei este cronică determinând pierderea localizată sau completă a părului la nivelul scalpului.

Imaginea individului este dependentă de podoaba capilară înregistrându-se o corelaţie aproape matematică cu vârsta biologică.

Menţinerea podoabei capilare rămâne un deziderat pentru care uneori nici un sacrificiu nu  este prea mare. Cauzele implicate în pierderea părului sunt multiple :endogene (axul cortico-hipotalamic-hipofizo suprarenal, moştenire genetică)şi exogene (stress, fumat, alcool, cafea, sărurile din apă, proteinele, regim alimentar neadecvat, radiaţii electro magnetice, metale grele, toxice). Administrarea de detoxifiante (Ursomax 3-6 cp, Deprurex 3-6 cp) ca şi administrarea de magneziu şi calciu natural cu vitamine naturale (Apiosteomarin 3-4 cp, Carofort plus 3-4 cp).

Firul de păr se deteriorează şi desprinde din foliculul pilos după circa 6 zile. Este logic ca eficacitatea unui produs oricât de performant ar fi implică administrarea circa 3 luni fără întrerupere a tratamentului topic împreună cu cel general.

Loţiune tonică pentru păr (produs Elidor) sau loţiune herbală pentru păr în administrare topică în fiecare seară timp de cel puţin 3 luni. Rezultate foarte bune s-au înregistrat pe segmentul de populaţie cu vârsta cuprinsă între 25-50 ani. Menţinerea efectelor se face prin continuarea tratamentului în doze mai mici timp de circa 3-6 luni/an.

Foliculii piloşi atrofiaţi complet nu mai pot fi revitalizaţi. poate beneficia de un tratament profilactic (mai ales în czul pacienţilor cu antecedente erodocolaterale sugestive), fiind utilă evaluarea factorilor cauzali. Se recomandă adminsitrarea de Antistres (produs Elidor), evitarea agresiunii firului de păr prin chimicale toxice (vopsit, decolorat).

Şampoanele cromatice vegetale pot fi o alternativă viabilă ( şamponul cu nucă verde, şamponul cu unguraş şi frunze de nuc pentru nunaţe închise, şamponul cu nalbă şi flori de tei, şamponul cu extract de vâsc şi flori de tei pentru nuanţe deschise).

Cromatica vegetală nu deteriorează firul de păr dimpotrivă poate să-i confere rezistenţă şi să-i întărească rădăcina. Terapiile naturale îşi dovedesc superioritatea prin furnizarea de substanţe active eficiente (antioxidante, regenerative, vasodilatatoare).

Scrie un comentariu

Din categoria antiinflamator, antioxidant, detoxifiere, hormonale, medicale, vasodilatator, vitamine naturale

Lasă un comentariu